Download hieronder een businesscase

Innovatie-impuls van Volwaardig Leven

Maatschappelijke businesscase van zorgrobot SARA

Met de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg van het programma Volwaardig leven wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het voor cliënten en zorgverleners gemakkelijker maken om technologie toe te passen. Vilans en Academy Het Dorp coördineren het programma en voeren het uit. Daarbij ondersteunen adviseurs, experts en veldspecialisten. In samenwerking met Profila zorggroep hebben ze voor de inzet van SARA een maatschappelijke businesscase opgesteld.

Hoe bepaal je of je een zorginhoudelijk vraagstuk met technologie kunt oplossen? Tijdens de Innovatie-impuls van het programma ‘Volwaardig leven’ hebben Vilans en Academy Het Dorp onderzoek gedaan naar de waarde van SARA voor mensen met een beperking. Zie hier de resultaten van het onderzoek.

Toegevoegde waarde-onderzoek: Zorgrobot SARA

Robot SARA prikkelt met filmpjes, muziek en vragen tot interactie en/of bewegen. Robot SARA kan worden ingezet bij individuele en groepsactiviteiten. Dit is getest door oudere cliënten met een verstandelijke beperking en/of psychische/somatische beperking. Bekijk hier de factsheet van dit onderzoek.