SARA in de ouderenzorg

SARA is een zorgrobot met een sociaal karakter. Ze is gespecialiseerd in het verhogen van het welzijn van de cliënten. Ook kan SARA de werkdruk van de zorgprofessionals verlagen door ondersteuning te bieden bij dagelijkse zorgtaken. 

SARA

Voor cliënten en zorgmedewerkers

Ondersteuning zorgprofessionals:
Denk hierbij aan kalmeren bij onbegrepen gedrag door persoonlijke content te tonen, of een extra oogje in het zeil houden tijdens de nacht.

Zorg bieden aan cliënten:
Daarnaast kan SARA cliënten ondersteunen bij zelfredzaamheid & eigen regie door bijvoorbeeld persoonlijke stappenplannen. SARA voorkomt en vermindert onbegrepen gedrag, draagt bij aan welzijn, activatie/stimulatie, beweging en kalmering van cliënten.

SARA Home

Persoonlijke voorkeuren

SARA is meer dan alleen een robot. Door het geavanceerde SARA-home systeem weet SARA precies wie ze voor zich heeft en kan ze gepersonaliseerde zorg bieden. Houdt een cliënt van vissen, dan zal SARA hier extra aandacht aan besteden in de vorm van bijvoorbeeld een video. Ook wordt er rekening gehouden met eventuele beperkingen van de cliënt, deze kunnen eenvoudig ingevoerd worden in het gebruiksvriendelijke SARA Home systeem.

SARA Connect App

Verbonden met familie

Daarnaast is het ook mogelijk voor familie om via de SARA Connect App foto’s naar SARA te sturen. SARA zal deze vervolgens aan de cliënt laten zien en kan daarbij ook een persoonlijke boodschap uitspreken. Zo zal iedere interactie met SARA betekenisvol zijn. SARA kan ook fungeren als manier om het gesprek tijdens een bezoek te stimuleren. Er staat altijd iets passends op om samen naar te kijken, naar te luisteren en over te praten.

Ondersteuning in de nacht

Nachtwacht

SARA kan tijdens de nacht ondersteuning bieden aan cliënten die bijvoorbeeld nachtelijk dwalen. Wanneer SARA dit detecteert, zegt SARA tegen de cliënt ‘Meneer Janssen, het is nog nacht, gaat u nog maar even terug naar bed’. Dit kan ervoor zorgen dat het aantal meldingen voor de nachtdienst medewerker wordt gereduceerd.