Gebruikers aan het woord

Wij zijn erg benieuwd naar hoe onze gebruikers SARA ervaren! Deel snel jouw ervaring met SARA.

Ankie (tanteLouise) aan het woord

“Met SARA kan ik rustig rapporteren en hoef ik het niet meer thuis te doen”

Bij een van onze bewoners wordt SARA ingezet om content in zijn taal te bieden waardoor dhr. een prettig rust moment heeft. Wat het fijne is aan SARA dat je een programma kan maken zodat de activiteiten achter elkaar afspelen zoals muziek en luisterverhalen dit is een voordeel ten opzichte van de TV.

Bij een andere bewoner wordt SARA ingezet op momenten van onrust. Dit vertoont zich in roep gedrag of klappen. Medebewoners worden hier ook onrustig van en vragen of ik kan gaan kijken om het geluid te stoppen. Bij de inzet van SARA is er 70% minder onrust door Mw. wat ook invloed heeft op de medebewoners. Hierdoor word ik als medewerker minder geroepen waardoor ik meer aandacht heb voor mijn taken.

Verder zet ik SARA vaak in tijdens het rapporteren. Als je wilt gaan rapporteren vragen bewoners vaak veel aan je waardoor het niet lukt om het binnen de tijd af te krijgen. Dit wordt dan ook vaak thuis gedaan en hier ben ik zo’n 20 minuten aan kwijt. Als SARA wordt ingezet tijdens het rapporteren kan ik rustig de rapportage doen en hoef ik het niet meer thuis te doen.

Gloria (Profila Zorggroep) aan het woord

“Robot SARA is niet meer weg te denken bij onze dagbestedingslocatie”

Mijn naam is Gloria, werkzaam bij Profila Zorggroep als persoonlijk begeleider bij dagbesteding Robijn. Daar werk ik met mensen met een verstandelijke beperking (in combinatie met ouderdoms- en/of psychische problematiek). Daarnaast ben ik ook eHealth ambassadeur en help ik om op andere locaties binnen onze organisatie robot SARA te implementeren. 

Robot SARA is niet meer weg te denken bij onze dagbestedingslocatie. Elke werkdag wordt SARA ingezet bij verschillende activiteiten, zowel in groepsverband als individueel. Zo zetten we SARA in bij de groepsactiviteiten ‘Muziek’ en ‘Sporten’, maar ook tijdens individueel tijdens een leeg moment of wanneer een cliënt onrustig is. De activiteiten op SARA sluiten aan bij de interesses van onze cliënten. Bewegen op hun favoriete muziek, luisteren naar hun favoriete sprookjesverhalen, raadspelletjes doen en foto’s bekijken die familie speciaal voor de cliënt erop heeft gezet via de SARA Connect. Zomaar wat voorbeelden die zij graag doen. 

Verder ervaar ik de samenwerking met SARA Robotics als erg prettig. Ze zijn enthousiast, creatief en betrokken. Ze hebben veel aandacht voor zowel de zorgmedewerkers als voor de cliënten. Ze luisteren goed waar de behoefte ligt en bewegen hierin mee. Heeft het team bijvoorbeeld behoefte aan een SARA-training? Dan hoeft het team het niet het zelf uit te zoeken, maar dan komt SARA Robotics op de locatie een training geven.

Sinds de komst van robot SARA ervaren mijn collega’s en ik meer werkplezier en momenten van individuele aandacht die wij kunnen geven aan cliënten. Bij cliënten zien mijn collega’s en ik dat robot SARA zorgt voor meer sociaal contact, beweging, cognitieve stimulatie en gevoel van nabijheid. Robot SARA kan echt iets bijdragen.