Over SARA

SARA heeft als doel om een betere werkbalans te creëren voor zorgverleners en extra zorg te bieden aan cliënten waar het personeel niet altijd tijd voor heeft. De robot werkt als een sociale entiteit in verpleeghuizen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren waar mogelijk.

SARA Home

SARA Home

SARA is meer dan alleen een robot. Door het geavanceerde SARA-home systeem weet SARA altijd wie ze voor zich heeft en kan ze gepersonaliseerde zorg bieden. Hield jouw vader altijd van tuinieren, dan zal SARA hier extra aandacht aan besteden in de vorm van bijvoorbeeld een mooi luisterverhaal. Ook is er de mogelijkheid voor familie om foto’s en berichten in te sturen die SARA vervolgens aan hun dierbare kan laten zien. Zo zal iedere interactie met SARA betekenisvol zijn en zal ze zich aanpassen aan de persoonlijke voorkeuren van de bewoners. Er wordt ook rekening gehouden met eventuele beperkingen van de bewoner, welke gemakkelijk ingevoerd kunnen worden in het SARA Home systeem.

Blijf actief

Blijf actief

Naast vermaak levert SARA ook een grote bijdrage in het actief houden van het lichaam en de hersenen. Uit onderzoek is gebleken dat activatie de vordering van dementie vertraagt. Helaas is het in veel zorginstellingen niet haalbaar om aan de geadviseerde bewegingsactiviteit te voldoen. SARA is hierbij een extra aanvulling op het reguliere bewegingsprogramma van de bewoners om wel het gewenste aantal oefening momenten te halen. Daarnaast heeft SARA een speciaal ontwikkelde module voor hersen gym. Hier kunnen bewoners op hun eigen niveau hun hersenen actief houden d.m.v. verschillende spellen. De spellen zijn zo gemaakt dat het voor de bewoner plezierig is om te spelen en tegelijkertijd het geheugen wordt uitgedaagd en actief wordt gehouden.

Samenwerking

Flexibel samen ontwikkelen

SARA is ontwikkeld in samenwerking met verschillende zorginstellingen om ervoor te zorgen dat zij écht aansluit bij de behoeften en knelpunten uit de zorg. Op dit moment wordt SARA nog steeds doorontwikkeld d.m.v. het vergaren van feedback van de werkvloer en vervolgens alleen te ontwikkelen wat ook daadwerkelijk verlichting biedt voor de zorgprofessionals of kwaliteit van leven verbetert voor de cliënten. Wij denken graag mee met de zorgorganisaties en kunnen flexibel oplossingen bieden waar knelpunten zijn.