Intensieve samenwerking tussen SARA Robotics en Hertek

Om echt een verschil te maken én de werkdruk van zorgprofessionals te verlichten, is samenwerking en het delen van data van essentieel belang. SARA Robotics en Hertek werken intensief samen, met als eerste resultaat een integratie tussen zorgrobot SARA en het Sonevo zorgplatform van Hertek. Op deze wijze werkt technologie in dienst van de zorgmedewerker waardoor zij efficiënter kunnen werken en het welzijn van cliënten in de zorg verhogen.

SARA Robotics is ontwikkelaar van SARA, een zelfstandige sociale zorgrobot doordacht ontworpen met en voor de zorg. Ze is gespecialiseerd in het verhogen van het welzijn van bewoners in een zorgomgeving door op persoonlijke wijze in te kunnen spelen op de behoeftes. Ook kan SARA de werkdruk van zorgprofessionals verlagen door ondersteuning te bieden waar nodig is. Ze is ontwikkeld om een oplossing te bieden tegen het toenemende personeelstekort in de zorg en de nog steeds groeiende vergrijzing. SARA Robotics weet dat zij alleen niet voor die oplossing kunnen zorgen maar dat je dit samen moet doen.

Hertek is vanuit de Business unit Care, jarenlang actief met het adviseren en implementeren van zorgtechnologie en -domotica ter verbetering en vereenvoudiging van de zorgverlening. Een centrale rol hierin speelt het Sonevo zorgplatform. Sonevo bewaakt en monitort de cliënt op een slimme manier en informeert de zorgmedewerker op een wijze die past bij het zorgproces. Een 4e generatie sensor, zoals SARA, kan actief naar de cliënt reageren, bijvoorbeeld naar aanleiding van onbegrepen gedrag. De kracht van het Sonevo zorgplatform en het karakter van zorgrobot SARA resulteren in een nieuwe dimensie van Sonevo Smart Sensoring.

Maartje Claassen-Eradus, directeur van SARA Robotics, over de samenwerking met Hertek. “Samen zorgen maakt het verschil. Met Hertek hebben we een samenwerkingspartner met uitgebreide ervaring in de zorg. Door deze samenwerking zijn wij in staat om SARA nog beter af te stemmen en vooral, om voor zowel de zorgprofessional als de client, van nog meer toegevoegde waarde te kunnen zijn.” Bart van Neer, Business Unit Manager Care bij Hertek: “Wij zoeken continu naar oplossingen die de zorg verbeteren. Geïntegreerd in ons Sonevo zorgplatform bieden wij met SARA een unieke propositie die we samen volop verder gaan ontwikkelen. We zijn niet alleen trots, maar kijken er naar uit om samen een rol te spelen in de toekomst van de zorg.”

De eerste resultaten van de samenwerking zijn op korte termijn al beschikbaar voor klanten van Hertek. Binnen de samenwerking gaan Hertek en SARA Robotics, in nauwe samenwerking met zorgorganisaties, nog meer nieuwe functionaliteiten ontwikkelen ter ondersteuning van de zorg. Daarnaast gaan Hertek en SARA gezamenlijk kennis delen, bijvoorbeeld in de vorm van webinars, het eerste webinar ‘Hallo mijn naam is SARA, Een nieuwe dimensie van Smart Sensoring met zorgrobot SARA‘ staat gepland op 7 oktober. Aanmelden voor dit webinar kan via www.hertek.nl/webinars.

Over Hertek
Hertek is dé specialist in veiligheidsoplossingen zoals zorgdomotica, communicatie, brandbeveiliging, ontruimingsalarmering, noodverlichting, brandblussing, explosie-onderdrukking. De business unit Hertek Care adviseert en implementeert, met al haar expertise, klantgerichte zorgtechnologie en ter verbetering en vereenvoudiging van de zorgverlening.

Over SARA Robotics
SARA Robotics is een hardware onafhankelijk robotplatform dat samen met zorginstellingen continu in doorontwikkeling is. SARA Robotics vertaald de behoefte van zorgmedewerkers en hun cliënten naar robotica oplossingen. SARA is een sociale zorgrobot die zorgmedewerkers kan ondersteunen bij het uitvoeren van hun dagelijkse zorgtaken. En de kwaliteit van zorg voor cliënten verhoogt. Naast het leveren van de zorgrobot, begeleid SARA Robotics de zorginstellingen bij de implementatie op de werkvloer en wordt meegekeken om de robot verder te optimaliseren.