SARA in het basisonderwijs Digi doener les

SARA in het basis onderwijs – Make Tech Yours

Tijdens deze les maken de leerlingen kennis met zorgrobot Sara. Ze leren dat hulprobots functioneel worden ingezet en wat het betekent als robots ook emoties van mensen kunnen herkennen. Ze bedenken drie wetten van robotica en vergelijken deze met de wetten die in 1950 werden opgeschreven door Asimov. Op basis van hun eigen opgestelde wetten, ontwerpen ze hun ideale hulprobot.

SARA Robotics heeft met de zorgrobot ook meegewerkt aan de Make Tech Yours Digi-doeners lessen. Een serie technieklessen voor kinderen van 10-14 jaar, om hen de liefde voor techniek mee te geven.

In samenwerking met FME-lidbedrijven gaat Make Tech Yours dit schooljaar zoveel mogelijk leerlingen van 10 tot 14 jaar enthousiast maken voor een toekomst in technologie. Dat doen zij met tien Make Tech Yours Digi-doener lessen voor groep 7 en 8 op de basisschool en klas 1 en 2 in het voortgezet onderwijs.

Tijdens de lessen krijgen leerlingen een toffe introductie in de wereld van technologie en leren ze de kneepjes van het tech-vak. De Make Tech Yours Digi-doener lessen worden ontwikkeld in samenwerking met lidbedrijven en met leerlingen zelf. Op deze manier sluiten de lessen aan bij de interesses en belevingswereld van tieners en bij de dagelijkse praktijk van de lidbedrijven. In de lessen maken de leerlingen kennis met échte professionals die hun kennis delen en vertellen wat werken in de tech betekent.