SARA-robotics winnar nationale zorginnovatieprijs 2023

SARA wint Brainport Voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2023!

SARA heeft de Brainport Voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2023 gewonnen. Dat werd maandagmiddag 27 februari bekendgemaakt door de juryvoorzitter. De Nationale Zorginnovatieprijs is een initiatief van Zorginnovatie.nl. Coöperatie Slimmer Leven is één van de partners en organiseerde in samenwerking met Máxima MC de digitale voorronde voor Zuidoost-Brabant tijdens de Slimme Zorg Estafette regio Zuid. SARA mag namens deze regio deelnemen aan de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs tijdens het Health Valley event op 30 maart.

Juryvoorzitter Marcel de Pender (Directeur Coöperatie Slimmer Leven) lichtte de keuze voor de winnaar toe: “SARA heeft een hele duidelijke meerwaarde voor zowel de patiënt als de zorgverlener, maar ook voor het gehele zorgsysteem. Dit maakte dat de jury relatief snel consensus vond over de winnaar van de Brainport Voorronde”.

De zeven zorginnovaties die geselecteerd waren voor de voorronde hebben hun innovatie gepitcht onder het toeziend oog van 50 geïnteresseerden tegenover een vijfkoppige jury. De jury bestond uit Marcel de Pender, Marielle Sleumer (Business Developer Brainport Development), Michel Ziekman (Start- en Scale-up Banker MKB Rabobank Eindhoven Veldhoven), Chantal Bakker (Revalidatiearts Máxima MC) en Mario van de Sande (Hoofd Inkoop Medisch Máxima MC).

Publieksprijs

Tijdens de voorronde is er ook weer een publieksprijs uitgereikt. Deze prijs is, zoals de naam al verklapt, uitgereikt aan de meest innovatieve onderneming op de opschalingsfase volgens het publiek. SARA heeft ook deze prijs met trots in ontvangst genomen.

Naast SARA waren er nog zes innovaties geselecteerd om te pitchen: Pillo, Smart Floor, Science Fit, GoedVoorMekaar, Vari-Stepp en Greenhabit.